Welke klachten behandelt een chiropractor - Chiropractie Epe

Welke klachten behandelt een chiropractor?

Chiropractie behandeling

Chiropractie behandeling

De meeste klachten die een chiropractor behandelt betreffen rug, schouders en nek. Ook klachten als hoofdpijn, migraine, aangezichtspijn en tintelingen of gevoelloosheid in armen of benen komen veel voor in de praktijk.

Pijn en stijfheid door bijvoorbeeld artrose (slijtage) kunnen verminderen met een chiropractische behandeling. Ook vrouwen met lage rugpijn kunnen tijdens de zwangerschap baat hebben bij chiropractische begeleiding.

Tevens kunnen huilbaby’s en kinderen in veel gevallen met succes behandeld worden.

Vaak geeft chiropractie resultaten waar andere methoden geen verlichting brengen. Ook klachten buiten de wervelkolom kunnen behandeld worden: spierklachten en gewrichtspijnen, bijvoorbeeld van de ellebogen (tennisarm), knieën, enkels en voeten.

 

Welke klachten behandelt een chiropractor

Behandeling

Omdat de organen en weefsels in het lichaam het best functioneren in een optimaal werkend lichaam, zie je geregeld dat ook andere klachten in het lichaam gunstig kunnen reageren op chiropractie.

Dit geldt bijvoorbeeld ook bij ‘vagere’ klachten zoals duizeligheid, vermoeidheid en lusteloosheid: deze klachten kunnen verbeteren wanneer de wervelkolom beter functioneert.

Hoe verloopt een chiropractische behandeling?

Chiropractie behandeling

Chiropractie behandeling

Heel globaal gaan de chiropractoren als volgt te werk, wanneer u als patiënt voor het eerst bij hen langskomt: Allereerst begint de behandeling met een vraaggesprek naar uw gezondheidstoestand, leefgewoonten en klachten.
De chiropractor gaat vervolgens verder met een lichamelijk onderzoek waarin zij neurologische, orthopaedische en chiropractische onderzoeksmethoden toepast.
Aan de hand van deze onderzoeken bekijkt de chiropractor of uw klacht chiropractisch behandeld kan worden en bespreekt zij de behandelmogelijkheden met u. Eventueel wordt u doorverwezen naar een specialist of huisarts.

Dan kan de behandeling van start gaan waarin de chiropractor gebruik maakt van meerdere behandeltechnieken. Hoofdzakelijk gebruikt zij nauwkeurig gedoseerde druktechnieken op de wervelkolom, schedel of elders. Naast het toepassen van druktechnieken is het mogelijk dat u oefeningen krijgt voorgeschreven of advies over een goede houding of voeding.