Wat is een chiropractor? | Chiropractie kennisbank - Chiropractie Epe

Wat is een chiropractor?

Wat is een chiropractor?

Chiropractor is een beroep in de gezondheidszorg dat zich bezig houdt met diagnose, behandeling en preventie van stoornissen aan het bewegingsapparaat en de effecten hiervan op het functioneren van het zenuwstelsel en de algehele gezondheid.

Wat is een chiropractor?

 

Chiropractie is een non-invasieve geneeswijze zonder gebruik van medicatie.

Het woord ‘chiropractie’ is afgeleid van het Griekse woord ‘cheiros’ (hand) en ‘pratto’ (beoefenen). Het betekent dus: met de hand beoefenen. Er is een nadruk op manuele behandeling, inclusief gewrichtsmanipulaties of correcties.

Inmiddels is het beroep chiropractor uitgegroeid tot de op twee na grootste medische beroepsgroep wereldwijd. Dit na artsen en tandartsen. Nederland telt momenteel ongeveer 250 collega chiropractoren. Hiermee vormen we nog een bescheiden, maar groeiende groep.

Sinds begin vorige eeuw heeft chiropractie een zeer grote verandering doorgemaakt. De “moderne” chiropractie maakt zo veel mogelijk gebruik van recente wetenschappelijke en medische ontwikkelingen. Dit is o.a. terug te zien in de manier, waarop een diagnostische impressie wordt verkregen, er behandeld wordt en de plaats die chiropractie in de (Nederlandse) gezondheidszorg inneemt.

Meer lezen over chiropractie?

Wilt u meer lezen over wat chiropractie is of hoe een behandeling bij Chiropractie Epe verloopt? Ga naar de pagina Chiropractie, daar vindt u uitgebreide uitleg over alles wat met chiropractie te maken heeft.

robiz