Opleiding Chiropractie | Chiropractie studeren - Chiropractie Epe

Opleiding Chiropractie

Chiropractie studeren kan momenteel alleen in het buitenland, aangezien er in Nederland geen opleiding tot chiropractor is. De meeste studenten die chiropractie gaan studeren kiezen er voor om aan het Anglo-European College of Chiropractic te gaan studeren. Deze opleiding is in Bournemouth (Engeland).

opleiding chiropractie

college

Het AECC is gelieerd met de University van Bournemouth. In Europa is het ook mogelijk om chiropractie te studeren in Denemarken, Frankrijk, Spanje en Wales. Buiten Europa kan men in Amerika, Canada, Zuid-Afrika of Australië chiropractie studeren. Voorafgaand aan de studie moet men het VWO diploma met het pakket N+G of N+ T behalen.

De opleiding chiropractie is een 5-jarige universitaire voltijds studie. Hierna volgt nog een praktijk/stage jaar in het land waar men zich wil vestigen. De inhoud van de studie chiropractie kan deels worden vergeleken met een opleiding geneeskunde aan een universiteit in Nederland. Aangezien veel vakken in de loop der opleidingen van elkaar verschillen is een totaal vergelijking niet mogelijk.